BİZİ ARAYIN: +9 0212 291 45 30
  • ANASAYFA
  • BİLGİ ve BAŞVURU FORMLARI
  • GALERİLER
  • VİDEOLAR
  • BLOG
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Türkçe
  • 中文 (中国)

Çin Kültür Merkezi

  • HİZMETLERİMİZ
    • ÇİNCE KURSU
    • ÇİNCE ÇEVİRİ HİZMETLERİ
    • ÇİN’DE EĞİTİM
    • YAŞAM ENERJİSİ HİZMETLERİ
    • KURUMSAL HİZMETLER
    • TÜRKÇE KURSU
    • İSMİNİZİN ÇİNCESİ
  • ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ
    • HAKKIMIZDA
    • YAYINLARIMIZ
    • ORGANİZASYONLARIMIZ
    • KULÜPLERİMİZ
    • KURUMSAL PARTNERLER
    • BURSLARIMIZ
    • BASINDA BİZ
    • YAZARLARIMIZ
  • ÇİN HAKKINDA
  • İLETİŞİM
  • MARKET
  • E-BÜLTEN
23.YIL
  • ANASAYFA
  • Blog
  • Çin Hakkında
  • Türk iş insanları Çin pazarında büyük potansiyel görüyor

Türk iş insanları Çin pazarında büyük potansiyel görüyor

Türk iş insanları Çin pazarında büyük potansiyel görüyor

Yazar Oğuzhan Bıyıklı / Pazartesi, 08 Kasım 2021 / Kategoriler Çin Hakkında, Ekonomi, Genel, Haberler, Videolar
Çin Kültür Merkezi

4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na (CIIE) katılan Türk iş insanları, Çin pazarının potansiyelini daha fazla keşfetmek istiyor. Daha önceki CIIE fuarlarına da katılan iş insanı Ramazan Tüzen, son 12 yıldır Çin’de faaliyet gösteriyor. Tüzen, kısa süre önce Çin’in Shanghai kentindeki Grönland Küresel Mal Ticaret Merkezi’ndeki mağazasında Xinhua’ya yaptığı açıklamada, fuarın kendisine Türk özel ürünlerinin yıllık satışlarını artırma ve işini büyütme fırsatı verdiğini belirtti.

Türk iş insanı “Shanghai’daki yerel müşterilerle çok iyi tecrübelerimiz oldu. (Çinli) tüketicilerimiz bize doğru ürünleri ithal etmek için doğru yolu gösteriyor.” Tüzen, Çin’in kendisine büyük düşünmesi ve işini yakın gelecekte daha fazla Çin kentini kapsayacak şekilde büyütmesi için ilham verdiğinin altını çizdi.

Türk iş insanı “Pek çok iş insanı için gelecek Çin’de.” Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise, İstanbul’daki bir showroom’da Xinhua’ya yaptığı açıklamada, şirket olarak bugünkünden daha fazla Çin pazarında olmak istediklerini söyledi.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı “Bu fuar sayesinde hem oradaki e-ticaret firmalarını, hem de bizim sektörümüzde faaliyet gösteren ve Çin pazarına ürün satan firmaları tanıma şansımız oldu.” Arzum’un bu yıl fuarda sergilenen tüm ürünleri arasında, seçkin bir Türk kahvesi makinesinin büyük ilgi göreceğini belirten Kolbaşı, tüm dünyada yaklaşık 55 milyon kahve makinesinin satıldığını ancak Türk kahvesi makinelerinin sadece yüzde 10 paya sahip olduğunu belirtti.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı “Türk kahve makineleri şu anda dünya pazarında… Burada da önemli bir büyümeyi Çin pazarında yapabileceğimizi düşünüyorum.” Kolbaşı ayrıca, Kovid-19 sürecinde ürünlerin satış hacminin artmasıyla, Çinli tüketicileri şirketinin ürettiği çok çeşitli elektrikli ev aletlerine çekmeyi umuyor. Kolbaşı aynı zamanda, 1992 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde kurulan Türkiye-Çin İş Konseyi’nin de Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Kolbaşı’nın bakış açısına göre konsey, kurulduğu günden bu yana ikili ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çaba gösteriyor ve Türkiye’nin tüm fuarlarda yer almasını destekliyor. İstatistikler, Çin-Türkiye ticaret hacminin 2020 yılı itibariyle yaklaşık 24 milyar ABD dolarına ulaştığını, Kovid-19 döneminde bile bu hacmin arttığını gösterdi. 2018 yılında düzenlenmeye başlanan CIIE, dünyanın ilk özel ithalat fuarı olma özelliğini taşıyor. 366.000 metrekarelik bir çevrimdışı sergi alanını kapsayan 4. CIIE’ye, 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 işletme katılıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shanghai ve İstanbul’dan bildiriyor. (XHTV)

  • Tweet

Yazar : Oğuzhan Bıyıklı

İlginizi Çekebilir

Çin Kültür Merkezi
Çin, 2021’in en kritik 30 bilimsel problemini belirledi
Demba Ba Shanghai Shenhua’da
Çin Kültür Merkezi
Çin’de Kaplan Yılı için hatıra para basıldı

KATEGORİLER

  • Videolar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Fuar / Kongre
  • Turizm
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Kültür / Sanat
  • Spor
  • Politika
  • Magazin
  • Sağlık
  • Yer / Mekan
  • 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı
  • 2012 Çin Kültür Yılı

YENİ YAZILAR

  • Üniversiteli Gençlerden Çin Kültürüne Yoğun İlgi

      İstinye Üniversitesi’ nin düzenled...
  • Uluslararası Çin Dili Günü Derneğimizde Kutlandı

    Unesco tarafından 2010 yılında ilan edilen Ulus...
  • Şehit Mehmet Güder A.İ.H.Lisesi’nde Çince ve Çin Kültür Günü Düzenledik.

    Türk Çin Kültür Derneği’nin destekleri il...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin Dışişleri Bakanı Wang, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda ikili ilişkiler ve Ukrayna’yı konuştu

    BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) — Çin Devlet Kon...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin’in beyaz eşya ihracatı 2021 yılında arttı

    BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) — Çin Ulusal Kal...

GET A FREE QUOTE

Please fill this for and we'll get back to you as soon as possible!

HİZMETLERİMİZ

  • Standart Çince Kurslar
  • Çince Çeviri Hizmetleri
  • Çin’de Yaz Kursları
  • Yaşam Enerjisi Hizmetleri
  • Kurumsal Çin Danışmanlığı
  • Çinliler İçin Türkçe Kursu
  • İsminizin Çincesi

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • Yayınlarımız
  • Organizasyonlarımız
  • Çince Kulübü
  • Kurumsal Partnerlerimiz
  • Burslarımız
  • Basında Biz
  • Yazarlarımız

KURSLARIMIZ

  • Yaz Yoğun Çince Kursları
  • Turist Rehberleri İçin Çince Kursu
  • Tai Chi Chuan Kursu
  • Standart Çince Kurslar
  • Online Dil Kursları

İLETİŞİM

Tel: +90 212 291 45 30
Kadıköy: +90 216 888 85 86
GSM :+90 555 977 33 38
Kadıköy GSM: +90 545 865 81 88
Fax : +90 212 291 45 33
Email : info@cinkultur.com
Adres : Osmanağa Mahallesi Söğütlüçeşme Cad. No: 7 / 4
Vergi : Kadıköy Vergi D. / Vergi No 257 035 8672

Çin Kültür Merkezi

Çin Kültür Merkezi © 2020 Tüm Hakları Saklıdır. CinKultur.com

ÜST