CHANGSHA, 12 Ocak (Xinhua) — Çin’in merkezinde yer alan Hunan eyaletindeki arkeologlar, Chu kültürüne özgü özellikler taşıyan bir dizi kalıntıyı gün yüzüne çıkardı. Keşif, Hunan’da şimdiye kadar bu türde bulunan en eski kalıntılar olma özelliğini taşıyor.
Kazı çalışmalarına öncülük eden Hunan Eyaleti Kültür Eserleri ve Arkeoloji Enstitüsü’nden uzmanlar, kazıda ortaya çıkan taş işi kap kacak, çanak çömlek, atölye kalıntıları ile çukur ve kuyuların tarihinin, İlkbahar ve Sonbahar Dönemi’nin (M.Ö. 770-M.Ö. 476) ortalarına kadar uzandığını belirtti.
2 bin 500 metrekarelik alana yayılan kazı, geçen yıl Yueyang kentindeki Luocheng harabeleri bölgesinde yapıldı. Söz konusu bölge, arkeologlar tarafından genel olarak, Chu devletinin parlak günlerinde topraklarını güneye doğru genişletmek üzere kurduğu bir ilçe olarak görülüyordu.
Keşifler, Chu kültürünün günümüz Hunan bölgesine Chu halkının göçüyle girdiğine ve Luocheng bölgesinin Chu halkının ilk yerleşim yerlerinden biri olabileceğine dair kanıtlar sunuyor. İlkbahar ve Sonbahar Dönemi ile devamındaki Savaşan Devletler Dönemi’nde (M.Ö. 475-M.Ö. 221) güçlü bir devlet olan Chu devleti, çoğunlukla güneyde Hunan’a sınırı olan bugünkü Hubei eyaletinde bulunuyordu.
You must be logged in to post a comment.