BİZİ ARAYIN: +9 0212 291 45 30
  • BİLGİ ve BAŞVURU FORMLARI
  • GALERİLER
  • VİDEOLAR
  • BLOG
  • ONLINE İŞLEMLER

Çin Kültür Merkezi

  • ANASAYFA
  • HİZMETLERİMİZ
    • ÇİNCE KURSU
    • ÇİNCE ÇEVİRİ HİZMETLERİ
    • ÇİN’DE EĞİTİM
    • YAŞAM ENERJİSİ HİZMETLERİ
    • KURUMSAL HİZMETLER
    • TÜRKÇE KURSU
    • İSMİNİZİN ÇİNCESİ
  • ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ
    • HAKKIMIZDA
    • YAYINLARIMIZ
    • ORGANİZASYONLARIMIZ
    • KULÜPLERİMİZ
    • KURUMSAL PARTNERLER
    • BURSLARIMIZ
    • BASINDA BİZ
    • YAZARLARIMIZ
  • ÇİN HAKKINDA
  • İLETİŞİM
  • MARKET
  • E-BÜLTEN
25.YIL

Sinovac CEO’su: Küresel tedariği sağlamak için aşı üretimini artıracağız

by Oğuzhan Bıyıklı / Cuma, 05 Şubat 2021 / Published in Çin Hakkında, Genel, Haberler, Sağlık
Çin Kültür Merkezi

BEİJİNG, 5 Şubat (Xinhua) — Sinovac Biotech Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yin Weidong’a göre, Çinli ilaç şirketi küresel tedariği sağlayabilmek için inaktif Kovid-19 aşısı CoronaVac’ın üretimini artıracak. Yin, Xinhua’ya verdiği mülakatta, “Sinovac, Brezilya, Endonezya, Türkiye, Şili ve diğer bazı ülkelerden aşı siparişleri aldı. Üretim kapasitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Aşının tüm dünyada daha fazla insanı korumasını umuyoruz” diye konuştu.

Sinovac aşısının aralarında Çin, Türkiye, Endonezya, Brezilya ve Şili’nin de olduğu birçok ülkede acil kullanım için onaylandığını kaydeden Yin, şirketin ikinci bir üretim bandı inşa ettiğini ve bu bandın Şubat ayında faaliyete geçerek yıllık üretim kapasitesini 1 milyar doza çıkaracağını ekledi. Sinovac’ın bazı ülkelere yarı-mamul şırınga ihraç edeceğini, üretim kapasitesi ile verimliliğini artırmak için ithalatçı ülkelerde yerel dolum ve paketleme hatları kurulmasına yardımcı olacağını aktaran Yin, şöyle devam etti:

“Yıllık 1 milyar dozluk üretim temelinde üretim kapasitemizi genişletmeye devam edeceğiz. Koronavirüs pandemisi ve aşı talebiyle ilgili belirsizliklerle karşı karşıyayız ve bu durum, yalnızca olağan talep-arz iş modeliyle karşılanamaz. Aşılar kamu mallarıdır ve sosyal sorumluluğu taşımalıyız.”

Sinovac aşısının Faz 3 klinik denemeleri ağırlıklı olarak Brezilya, Endonezya ve Türkiye’de yapılıyor. Yin’in verdiği bilgiye göre, Türkiye’deki klinik araştırma sonuçları aşının yüzde 91,25’lik ve Endonezya’daki sonuçlar da yüzde 65,3’lük bir etkinlik oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Brezilya’daki klinik çalışmalar, aşının ağır vakaları önlemede yüzde 100, tıbbi tedavi gerektiren hafif vakaları önlemede yüzde 78 oranında etkili olduğunu ve genel etkinlik oranının da yüzde 50,38 olduğunu gösterdi.

“Farklı ülkelerden farklı sonuçlar almamız normal. Klinik deneyler birden fazla faktörden etkileniyor” diyen Yin, Brezilya’daki Faz 3 klinik deneylere dahil olan tüm katılımcıların yüksek riskli çevrelerde çalışan sağlık çalışanları olduğunu, muhtemelen birden fazla kez virüsün saldırısına maruz kaldıklarını belirtti.

Aşının genel popülasyon için daha iyi bir koruma sağlamasını beklediklerini ifade eden Yin, “Üç ülkedeki klinik deneylerden gelen verileri bir araya getirdiğimizde, aşının güvenliği ve etkililiğine daha çok güveniyoruz” diye konuştu. Yin’e göre inaktif aşı farklı koronavirüs varyantlarına karşı da geniş kapsamlı koruma sağlıyor.

Sinovac CEO’su, “Çin Tıp Bilimleri Akademisi bünyesindeki Laboratuvar Hayvanı Bilimleri Enstitüsü’nün işbirliği ile, Sinovac aşısı olan gönüllülerin serumunun İngiltere’de bulunan varyant suşu etkisiz hale getirebildiğini gördük. Ayrıca, aşının Güney Afrika’da bulunan varyant suşuna karşı sunduğu korumayı da inceliyoruz ve sonuçları zamanı geldiğinde paylaşacağız” dedi.

Çin, enfeksiyon riski yüksek olan 18 ila 59 yaş arasındaki kilit insan grupları için Kovid-19 aşılama programını 15 Aralık 2020’de resmen başlattı. Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre daha kapsamlı klinik araştırma verileri ve artan aşı tedariği ile Çin, kademeli olarak 60 yaşın üzerindekileri de aşılama programına dahil edecek.

Yin, “Faz-2 klinik deneylerde 60 yaşın üzerindeki kişiler üzerinde halihazırda araştırma yaptık ve 60 yaşın üzerindeki birkaç yüz katılımcı Brezilya’daki Faz-3 klinik deneylere katıldı. Sonuçlar aşının aynı zamanda bu nüfus üzerinde de koruyucu etkisi olduğunu gösterdi” dedi. Aralarında Sinovac aşısı olan Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu birçok yabancı lider Çin’in Kovid-19 aşılarıyla aşılandı.

  • Tweet

About Oğuzhan Bıyıklı

What you can read next

Çin Kültür Merkezi
Çinli KOBİ’ler istikrarlı toparlanma kaydetti
Çin Kültür Merkezi
Çin Dışişleri Bakanı: Çin, uluslararası yolcular için sağlık sertifikası uygulamasına geçecek
Çin Kültür Merkezi
Çin’de ilk kez kamu-özel ortaklığıyla yüksek hızlı demiryolu inşa edildi

You must be logged in to post a comment.

KATEGORİLER

  • Videolar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Fuar / Kongre
  • Turizm
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Kültür / Sanat
  • Spor
  • Politika
  • Magazin
  • Sağlık
  • Yer / Mekan
  • 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı
  • 2012 Çin Kültür Yılı

YENİ YAZILAR

  • Pekin’de Çince Yaz Kampı Programımız Başladı

    Pekin’de Çince Yaz Kampımızın 2. Grubu Dün (25 ...
  • İstanbul Çince Yaz Kampı Programımız Başladı

    Çin Kültür Merkezi’nin gelenekselleşen Çi...
  • Büyükelçi Liu Shaobin Türkiye’deki Çince Öğretim Kurumları Toplantısına Katıldı

    Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin e...
  • DERNEK YÖNETİCİLERİMİZ YENİ ÇİN BAŞKONSOLOSUNU ZİYARET ETTİ

    Türk Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan Karslı il...
  • ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ 24. EĞİTİM YILINI TAMAMLADI

    Çin Kültür Merkezi 24. eğitim yılını Bağlarbaşı...

BİLGİ AL

Lütfen formu doldurun, en kısa sürede size dönüş yapacağız

HİZMETLERİMİZ

  • Standart Çince Kurslar
  • Çince Çeviri Hizmetleri
  • Çin’de Yaz Kursları
  • Yaşam Enerjisi Hizmetleri
  • Kurumsal Çin Danışmanlığı
  • Çinliler İçin Türkçe Kursu
  • İsminizin Çincesi

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • Yayınlarımız
  • Organizasyonlarımız
  • Çince Kulübü
  • Kurumsal Partnerlerimiz
  • Burslarımız
  • Basında Biz
  • Yazarlarımız

KURSLARIMIZ

  • Yaz Yoğun Çince Kursları
  • Turist Rehberleri İçin Çince Kursu
  • Tai Chi Chuan Kursu
  • Standart Çince Kurslar
  • Online Dil Kursları

İLETİŞİM

Tel: +90 212 291 45 30
Kadıköy: +90 216 888 85 86
GSM :+90 555 977 33 38
Kadıköy GSM: +90 545 865 81 88
Fax : +90 212 291 45 33
Email : info@cinkultur.com
Adres : Osmanağa Mahallesi Söğütlüçeşme Cad. No: 7 / 4
Vergi : Kadıköy Vergi D. / Vergi No 257 035 8672

Çin Kültür Merkezi

Çin Kültür Merkezi © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. CinKultur.com

TOP