
2019 Bahar Bayramı Kutlamamız Dernek merkezimizde düzenlendi. Kutlamaya Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Zhong Hongnuo, Sayın Li Guorong, Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Song Chunju, Doğuş Üniversitesi Çince Öğretmeni Sayın Linlin Biçer, China Today Dergisi baş editörü Sayın Kerem Köfteoğlu, Tersane-i Amire Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Mehmet Tayfun Yılmaz ve Dernek gönüllülerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.
Programda konuşma yapan Başkonsolos Yardımcısı Sayın, Zhong Hongnuo Türk Çin Kültür Derneği’nin hizmetlerinden övgü ile bahsetti. Dernek Başkanımız Sayın irfan Karslı ise programda emeği geçen Üniversite temsilcilerimiz ile Çinli gönüllülere teşekkür etti.
Programda tai chi eğitmeni Esat Ataç Tai Chi gösterisi sergiledi. Müzisyen Selim Yorulmaz ise hulus ve ney dinletisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Şarkılar, skeç, şiir ve yarışmaların da bulunduğu programda çekilişle izleyicilere hediyeler dağıtıldı.
Programdan sonra dernek merkezinin restaurant bölümünde ise Çin mantısı ( Jiao zi ) ikram edildi. Kültür standlarında ise Go ( Wei qi) ve Çin kaligrafisi workshopları yapıldı. Misafirlere Çin kültür kitapları ile yayın hayatına yeni başlayan dergimiz olan “Kuşak ve Yol” dergisi hediye edildi.
Programda emeği geçen üniversite temsilcilerimize çok teşekkür ederiz.
You must be logged in to post a comment.