BİZİ ARAYIN: +9 0212 291 45 30
  • ANASAYFA
  • BİLGİ ve BAŞVURU FORMLARI
  • GALERİLER
  • VİDEOLAR
  • BLOG
  • Türkçe
  • 中文 (中国)

Çin Kültür Merkezi

  • HİZMETLERİMİZ
    • ÇİNCE KURSU
    • ÇİNCE ÇEVİRİ HİZMETLERİ
    • ÇİN’DE EĞİTİM
    • YAŞAM ENERJİSİ HİZMETLERİ
    • KURUMSAL HİZMETLER
    • TÜRKÇE KURSU
    • İSMİNİZİN ÇİNCESİ
  • ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ
    • HAKKIMIZDA
    • YAYINLARIMIZ
    • ORGANİZASYONLARIMIZ
    • KULÜPLERİMİZ
    • KURUMSAL PARTNERLER
    • BURSLARIMIZ
    • BASINDA BİZ
    • YAZARLARIMIZ
  • ÇİN HAKKINDA
  • İLETİŞİM
  • MARKET
20.YIL
  • ANASAYFA
  • Blog
  • Çin Hakkında
  • Yabancı şirketler Çin’deki artan fırsatları ithalat fuarı yoluyla izliyor

Yabancı şirketler Çin’deki artan fırsatları ithalat fuarı yoluyla izliyor

Yabancı şirketler Çin’deki artan fırsatları ithalat fuarı yoluyla izliyor

Yazar Oğuzhan Bıyıklı / Çarşamba, 06 Ocak 2021 / Kategoriler Çin Hakkında, Ekonomi, Genel, Teknoloji, Uncategorized

SHANGHAİ, 5 Ocak (Xinhua) — 3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (ÇUİF) sona ermesinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmesinin ardından, Volvo İş Makineleri (Volvo CE) şirketinin Shanghai’deki fabrikası, 40.000’inci ekipman parçasının Aralık ayının sonunda üretim hattından çıktığını duyurdu. Bu gelişme, şirketin Çin’deki 18. yılında bir diğer dönüm noktasını temsil ediyor.

İsveçli imalat şirketi Volvo Grup, Kasım ayında ilk kez ÇUİF’e bağımsız katılımcı olarak dahil oldu ve Shanghai’de üretilen bir dizi elektrikli ekskavatörün lansmanını gerçekleştirdi. Yeni ürünlerin bazıları, Çin pazarına özel tasarlanmıştı.

Her yılın Kasım ayında yaklaşık bir hafta boyunca Shanghai’da gerçekleştirilen fuar, Volvo gibi çok uluslu şirketlerin Çin’deki işlerini daha da geliştirmesi için kullanışlı bir başlangıç noktası olarak görülüyor. Çok uluslu şirketler fuarda sadece en yeni ürünlerini piyasaya sunmakla kalmıyor, aynı zamanda gelecek yılların kârlı piyasasını da gözlemlemiş oluyor.

Volvo (Çin) Yatırım Limited Şirketi’nin Başkanı Ma Jun, “Shanghai’daki 3. ÇUİF, Çin’in ekonomik toparlanmasına dair güçlü bir sinyal gönderdi ve Çin hükümetinin uluslararası etkileşim ve ticareti teşvik etme kararlılığı ile eylemlerini ortaya koydu” diye konuştu.

Aralık ayının son günlerinde Xinhua’ya verdiği demeçte Ma, “Bu yılın başlarında ortaya çıkıp her yeri kasıp kavuran Kovid-19 pandemisine rağmen, Volvo CE ve Volvo Finansal Hizmetler’in Asya’daki genel merkezlerini Çin’e taşıdık. Çin’deki salgın, hükümetin önderliğinde uygulanan etkili önlemler sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı ve piyasa kendini hızlı şekilde toparladı, bu durumun da bizim buradaki işlerimize faydası oldu” dedi.

Üç yıldır art arda ÇUİF’e katılan küresel gıda şirketi Cargill, fuara katıldıktan sonra Çin’deki yatırımlarını artırmaya başladı. Şirketin son fuarda 2,7 milyar yuanı (416,9 milyon ABD doları) aşan anlaşmalar imzaladığını belirten Cargill China Başkanı Liu Jun, hem alıcıların hem de tüketicilerin ürünlerine olan ilgisinin artmasının, gelecekte işlerini daha da genişletme konusunda şirketi teşvik ettiğini de sözlerine ekledi.

Şirket, Kasım ayının ortalarında, Çin’in güneydoğusunda bulunan Jiangxi eyaletinin Yichun kentindeki hayvan yemi fabrikasını faaliyete aldığını duyurmuştu. Toplam 350 milyon yuanlık yatırımla yaklaşık 48 bin metrekarelik alana kurulan fabrika, Çin’deki bir düzine benzerinin arasında Cargill’in başlıca fabrikalarından biri haline gelecek.

Çin’deki iş ortamının gelişmesi, kapılarını iyice açan pazardan daha fazla istifade etmek isteyen yabancı şirketlerin güvenini de artırıyor. 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren Yabancı Yatırımlar Yasası, hizmet ticaretini teşvik edecek daha fazla pilot programla yabancıların finansal piyasaya erişimini kolaylaştırıyor.

Bu yasanın ardından Shanghai de yabancı yatırıma ilişkin, yurt dışından yüksek düzeyli açılımı ve yüksek kaliteli yatırımı ön plana çıkaran düzenlemeler yaptı. İstatistikler, Shanghai’nın 13. Beş Yıllık Plan döneminde (2016-2020) 92 milyar ABD dolarını aşan fiili yabancı yatırım çektiğini gösteriyor ve fiili yabancı yatırımın 2020 yılında ilk kez 20 milyar doları aşması bekleniyor.

Shanghai’daki Fudan Üniversitesi’nden Ekonomi Fakültesi Başkanı Zhang Jun’a göre Çin, 40 yılı aşkın süredir reform ve açılım politikaları uyguluyor ve yabancı şirketler de hem bu politikaları öğreniyor hem de deneyim kazanıyor. Zhang’a göre yabancı şirketler, iç pazarın ana dayanak noktası olduğu ve iç ile dış pazarların birbirini desteklediği “çifte dolaşım” denen yeni kalkınma paradigmasında iyi oyuncu olmayı da umuyor.

Volvo (Çin) Yatırım Limited Şirketi’nden Ma, “Çin hiç kuşkusuz uzun vadede bizim için önemli bir pazar ve böyle olmaya devam edecek ve bizler de sürdürülebilir, müreffeh kalkınma arayışında buradaki işlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.   

  • Tweet

Yazar : Oğuzhan Bıyıklı

İlginizi Çekebilir

Ajans Lotus
Çin’in en kuzeyindeki enerji istasyonunun iki çalışanı
Çin Kültür Merkezi
Çin’de kahve kurutan köylüler
Çin Kültür Merkezi
Çinli gökbilimciler 600’e yakın yüksek hızlı yıldız keşfetti

KATEGORİLER

  • Videolar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Fuar / Kongre
  • Turizm
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Kültür / Sanat
  • Spor
  • Politika
  • Magazin
  • Sağlık
  • Yer / Mekan
  • 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı
  • 2012 Çin Kültür Yılı

YENİ YAZILAR

  • Çin Kültür Merkezi

    Çin 2020’nin en çok yabancı yatırım çeken ülkesi

    Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konfera...
  • Ajans Lotus

    Çin’de sisler içindeki gökdelenler

    SHENYANG, 26 Ocak (Xinhua) — Çin’in...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin’de altın madeninde meydana gelen patlamada 10 madenci hayatını kaybetti

    JİNAN, 26 Ocak (Xinhua) — Çin’in Sh...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin’in Tibet tilkisi

    JİUQUAN, 25 Ocak (Xinhua) — Çin’in ...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin’in doğusundaki altın madeninde mahsur kalan 11 madenci 14 gün sonra kurtarıldı

    JİNAN, 24 Ocak (Xinhua) — Çin’in do...

GET A FREE QUOTE

Please fill this for and we'll get back to you as soon as possible!

HİZMETLERİMİZ

  • Standart Çince Kurslar
  • Çince Çeviri Hizmetleri
  • Çin’de Yaz Kursları
  • Yaşam Enerjisi Hizmetleri
  • Kurumsal Çin Danışmanlığı
  • Çinliler İçin Türkçe Kursu
  • İsminizin Çincesi

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • Yayınlarımız
  • Organizasyonlarımız
  • Çince Kulübü
  • Kurumsal Partnerlerimiz
  • Burslarımız
  • Basında Biz
  • Yazarlarımız

KURSLARIMIZ

  • Yaz Yoğun Çince Kursları
  • Turist Rehberleri İçin Çince Kursu
  • Tai Chi Chuan Kursu
  • Standart Çince Kurslar
  • Online Dil Kursları

İLETİŞİM

Tel: +9 0212 291 45 30
GSM :+9 0555 977 33 38
Fax : +9 0212 291 45 33
Email : info@cinkultur.com
Adres : Ergenekon Mahallesi Papa Roncalli Sok. No:84 Harbiye Şişli İstanbul
Vergi : ŞİŞLİ Vergi D. / Vergi No 257 035 8672

Çin Kültür Merkezi

Çin Kültür Merkezi © 2020 Tüm Hakları Saklıdır. CinKultur.com

ÜST