BİZİ ARAYIN: +9 0212 291 45 30
  • ANASAYFA
  • BİLGİ ve BAŞVURU FORMLARI
  • GALERİLER
  • VİDEOLAR
  • BLOG
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Türkçe
  • 中文 (中国)

Çin Kültür Merkezi

  • HİZMETLERİMİZ
    • ÇİNCE KURSU
    • ÇİNCE ÇEVİRİ HİZMETLERİ
    • ÇİN’DE EĞİTİM
    • YAŞAM ENERJİSİ HİZMETLERİ
    • KURUMSAL HİZMETLER
    • TÜRKÇE KURSU
    • İSMİNİZİN ÇİNCESİ
  • ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ
    • HAKKIMIZDA
    • YAYINLARIMIZ
    • ORGANİZASYONLARIMIZ
    • KULÜPLERİMİZ
    • KURUMSAL PARTNERLER
    • BURSLARIMIZ
    • BASINDA BİZ
    • YAZARLARIMIZ
  • ÇİN HAKKINDA
  • İLETİŞİM
  • MARKET
  • E-BÜLTEN
23.YIL
  • ANASAYFA
  • Blog
  • Çin Hakkında
  • Akıcı Türkçe konuşan Çinli gönüllüler, Beijing’de Türklerle sıcak ilişkiler kurdu

Akıcı Türkçe konuşan Çinli gönüllüler, Beijing’de Türklerle sıcak ilişkiler kurdu

Akıcı Türkçe konuşan Çinli gönüllüler, Beijing’de Türklerle sıcak ilişkiler kurdu

Yazar Oğuzhan Bıyıklı / Pazartesi, 28 Şubat 2022 / Kategoriler Çin Hakkında, Haberler, Spor

İSTANBUL, 28 Şubat (Xinhua) Türkçe öğrenen Çinli öğrenci Yang Dijingwen, Şubat ayında Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nda gönüllü olarak görev yaptığı sırada Türk gazetecilerle tanıştığını belirterek “Onlarla yakında, bu sefer Türkiye’de tekrar buluşmak istiyorum” dedi. 5-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenen kısa kulvar sürat pateni etkinlikleri sırasında gönüllü olan Yang ve TRT’den görevli gazeteciler Beijing’deki Başkent Kapalı Stadyumu’na ilk gelenler arasındaydı.

Beijing Yabancı Diller Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan Çinli öğrenci Yang Dijingwen, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları sırasında Çin’in başkenti Beijing’deki Başkent Kapalı Stadyumu’nda gönüllü olarak çalışıyor, 15 Şubat 2022. (Fotoğraf: Xinhua)

Türkiye’nin Kış Olimpiyatları’nda yarışan ilk kısa kulvar sürat patencisi Furkan Akar, TRT’nin ilgi odağı oldu. Akar’ın 1000 metrelik yarışı şaşırtıcı bir şekilde Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi derecesi olan altıncılıkla bitirmesi ülke çapında büyük sevinçle karşılandı. Stadyumda koşuşturan muhabirler Yang’ın dikkatini çekti. Türkçe adı Esin olan Yang, Xinhua’ya yakın zamanda verdiği bir röportajda, “Bir gün iki muhabirin Türkçe konuştuğunu duydum ve onları Türkçe selamladım. Çok şaşırdılar” dedi. Akıcı bir Türkçe konuşan Yang, muhabirlerin gereksinimlerine veya sorunlarına istekle ve hızlı çözümlerle yaklaşınca bu aralarında “çok iyi” bir dostluğun başlangıcı oldu. Maçlar sona erdiğinde, Türk ekibi ve Yang, birbirlerine telefon numaralarını ve adreslerini vererek Türkiye’de tekrar buluşma sözü verdi ve uzunca bir süre vedalaştı. Beijing Yabancı Diller Üniversitesi’nde Türkçe bölümü öğrencisi olan Yang, “Bir gün Türkiye’ye gelirsem onları arayacağıma dair yemin etmemi istediler… Onlarla bir an önce görüşmeyi gerçekten çok istiyorum” dedi.

Beijing Yabancı Diller Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan ve Beijing 2022 Kış Olimpiyatları sırasında gönüllü olarak çalışan Çinli Yang Dijingwen, Çin’in başkenti Beijing’de yer alan Başkent Kapalı Stadyumu’ndaki fotoğraf yardım masasında görülüyor, 29 Ocak 2022. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin Komünist Gençlik Birliği Beijing Yabancı Diller Üniversitesi Komitesi Sekreteri Huang Lunlun, üniversitenin 898 öğretmen ve öğrenciyi Kış Olimpiyatları’nda gönüllü çalışmaları için etkinlik mekanlarına ve 96 kişiyi de etkinlik sırasında 24 saat hizmet veren Beijing Çok Dilli Çağrı Merkezi’ne gönderdiğini söyledi. Huang Xinhua’ya, oyunlar sayesinde bu gönüllülerin spor gösterimi, medya operasyonu ve irtibat hizmetleri gibi durumlarda dil uzmanlıklarını tam olarak kullanabildiklerini söyledi. Beijing Yabancı Diller Üniversitesi’nde Türkçe öğretmeni olan Guan Bo, Xinhua’ya verdiği demeçte oyunlar sırasında şahsen tanıştığı Türk Olimpiyat takımının birkaç üyesiyle sıcak bir dostluk geliştirdiğini söyledi. 4 Mart’ta başlayacak olan Paralimpik Kış Olimpiyatları için oluşturulan gönüllüler ekibine de liderlik eden Guan, “Çin’de Türkçe okuyan Çinli gençlerin olduğunu bilmelerini istedim ve onları yüz yüze karşılayıp onlarla Türkçe konuşmak istedim” dedi.

Çin’in başkenti Beijing’deki Ulusal Stadyum’da düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nın kapanış töreninde gökyüzü havai fişeklerle aydınlanıyor, 20 Şubat 2022. (Fotoğraf: Xiong Qi/Xinhua)

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Erdem Doğan, Olimpiyat gönüllülerinin “adanmış” ve “eşsiz” bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, organizatörler ile oyunların katılımcıları arasında başarılı bir köprü kurduklarını söyledi. Doğan, Xinhua’ya verdiği demeçte, “Türk takımının tüm üyelerinin Olimpiyat sürecini büyük rahatlık içinde geçirmesini sağladılar” diye konuştu.

  • Tweet
Etiketler: beijing 2022, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları, Beijing Kış Olimpiyatları

Yazar : Oğuzhan Bıyıklı

İlginizi Çekebilir

Çin Kültür Merkezi
Evim Xinjiang: Bir imamın mutlu Ramazan Bayramı
Çin Kültür Merkezi
Çin, orta ve batı bölgelerindeki yüksek eğitimde mühendislik, tarım ve tıp bölümlerini öne çıkarıyor
Çin Kültür Merkezi
Çin’in aşılama planının GSYİH’de yüzde 9,3’lük artış sağlayacağı öngörüldü

KATEGORİLER

  • Videolar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Fuar / Kongre
  • Turizm
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Kültür / Sanat
  • Spor
  • Politika
  • Magazin
  • Sağlık
  • Yer / Mekan
  • 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı
  • 2012 Çin Kültür Yılı

YENİ YAZILAR

  • Üniversiteli Gençlerden Çin Kültürüne Yoğun İlgi

      İstinye Üniversitesi’ nin düzenled...
  • Uluslararası Çin Dili Günü Derneğimizde Kutlandı

    Unesco tarafından 2010 yılında ilan edilen Ulus...
  • Şehit Mehmet Güder A.İ.H.Lisesi’nde Çince ve Çin Kültür Günü Düzenledik.

    Türk Çin Kültür Derneği’nin destekleri il...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin Dışişleri Bakanı Wang, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda ikili ilişkiler ve Ukrayna’yı konuştu

    BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) — Çin Devlet Kon...
  • Çin Kültür Merkezi

    Çin’in beyaz eşya ihracatı 2021 yılında arttı

    BEİJİNG, 6 Mart (Xinhua) — Çin Ulusal Kal...

GET A FREE QUOTE

Please fill this for and we'll get back to you as soon as possible!

HİZMETLERİMİZ

  • Standart Çince Kurslar
  • Çince Çeviri Hizmetleri
  • Çin’de Yaz Kursları
  • Yaşam Enerjisi Hizmetleri
  • Kurumsal Çin Danışmanlığı
  • Çinliler İçin Türkçe Kursu
  • İsminizin Çincesi

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • Yayınlarımız
  • Organizasyonlarımız
  • Çince Kulübü
  • Kurumsal Partnerlerimiz
  • Burslarımız
  • Basında Biz
  • Yazarlarımız

KURSLARIMIZ

  • Yaz Yoğun Çince Kursları
  • Turist Rehberleri İçin Çince Kursu
  • Tai Chi Chuan Kursu
  • Standart Çince Kurslar
  • Online Dil Kursları

İLETİŞİM

Tel: +9 0212 291 45 30
GSM :+9 0555 977 33 38
Fax : +9 0212 291 45 33
Email : info@cinkultur.com
Adres : Ergenekon Mahallesi Papa Roncalli Sok. No:84 Harbiye Şişli İstanbul
Vergi : ŞİŞLİ Vergi D. / Vergi No 257 035 8672

Çin Kültür Merkezi

Çin Kültür Merkezi © 2020 Tüm Hakları Saklıdır. CinKultur.com

ÜST